• اخبار

رئیس سازمان حج و زیارت: کاهش قابل ملاحظه بار همراه حجاح ایرانی/ تا آخرین روز باید کیفیت خدمات حفظ شود

رئیس سازمان حج و زیارت: کاهش قابل ملاحظه بار همراه حجاح ایرانی/ تا آخرین روز باید کیفیت خدمات حفظ شود
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های دریافتی امسال وضعیت بار همراه حجاح در بازگشت بسیار مناسب است ، گفت : بر خلاف سال‌های گذشته که بارهای مسافران ایرانی در بازگشت بسیار زیاد بود امسال از کاهش محسوسی برخوردار است و میزان بارها حتی کمتر از میانگین معمول است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حج و زیارت،  رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه بر اساس گزارش های دریافتی امسال وضعیت بارهمراه حجاح در بازگشت بسیار مناسب است ، گفت : بر خلاف سال‌های گذشته که بارهای مسافران ایرانی در بازگشت بسیار زیاد بود امسال از کاهش محسوسی برخوردار است و میزان بارها حتی کمتر از میانگین معمول است.

 علی رضا رشیدیان تصریح کرد : امسال حجاج ما به درخواست مسئولان نظام و دست اندرکاران امر حج فقط یک چمدان یا ساک از مبدا شهر و موطن خود آوردند و در بازگشت هم نسبت به خرید سوغاتو کالاهای مختلف از کشور میزبان اقدام نکردند .

 وی تصریح کرد : بر اساس بررسی های انجام شده تا کنون شرکت هواپیمایی ایران ایر از وضعیت و حجم بارهای زائران که بسیار کاهش یافته ،بسیار راضی است و در هر پرواز تعداد ساک ها از میانگین تعیین شده کمتر است که این لبیکی از سوی حجاج کشورمان به حمایت از تولید ملی برای خرید سوغات از کالاهای داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور است.

وی تصریح کرد : هم اکنون شرکت های مربوط به حمل بار را با دقت به فرودگاه انجام می دهند و بارها را بدون مشکل انتقال می دهند.

وی افزود : تا امشب در مجموع 18 هزار و 47 زائر معادل 21 درصد حجاج ما به کشور بازگشته اند و عملیات بازگشت همچنان از مدینه و جده در حال پیگیری است .

 رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد : در این میان هشت هزار و 253 نفر از حجاج مدینه بعد نیز در قالب 59 کاروان در مدینه  استقرار یافته اند و جمعیت زائران حاضر در مکه مکرم نیز 57 هزار و 328 نفر در قالب 407 کاروان است.

 وی تصریح کرد : خدمات دهی به این زائران در قالب سکونت ، تغذیه و تدارکات و حمل و نقل و غیره کماکان در حال انجام است و به ترتیبی که از جمعیت حجاج ما در مکه کاسته می شود و در هتلها فضای خالی ایجاد می شود  سعی کرده ایم خدمات سکونت در هتلها را برای زائرانمان فراخ  تر و وسیع تر کنیم .

وی در بحث تغذیه حجاج هم تصریح کرد : پخت غذا مورد نیاز زائران را هم با حفظ کیفیت و ذایقه آنها همچنان تداوم دارد و هم اینک با خروج این حجم از زائران از مکه میزان پخت غذا به 74 هزار و 600 پرس در روز رسیده و امید است کیفیت و تنوع غذایی را همچنان تا آخرین نفرات حاضر در عربستان حفظ کرده و ادامه دهیم

وی تصریح کرد : نه تنها نباید از کیفیت و تنوع غذایی کاسته شود بلکه باید افزایش یابد و در بحث پخت نان و غذا تامین  رضایت زائران بیشتر مبنای عمل قرار گیرد.

رشیدیان با بیان اینکه هم اکنون دو آشپزخانه بزرگ مرکزی و دو مجموعه خودپخت در مکه فعال داریم ، افزود : تجربه هتل های خودپخت تجربه موفق ما بود و امید است سال آینده این تعداد را افزایش داده و به تعداد مورد نظر حداقل 10 مورد برسانیم به گونه ای که آشپزخانه ابوجدایل را از دور خارج نماییم .

وی با بیان اینکه مبنای اجاره مسکن برای حج سال آینده را هم بر همین اساس و افزایش هتل های خود پخت قرار داده ایم ، افزود : در بحث پخت نان هم که امسال برای اولین بار اقدام شد ،تجربه خوبی داشتیم و تا کنون یک میلیون و 760 هزار قرص نان در 4 واحد تولید نانی که به عربستان منتقل شده ، داشته ایم در عین آنکه از ظرفیت کارخانجات عربستانی هم استفاده شده که بعضا با ذائقه زائران ما همخوانی نداشت.

وی تصریح کرد : با همه محدودیت های فضا و مکان عملکرد این واحدها خوب بوده است و با کاهش زائران از این ظرفیت بیشتر می توانیم استفاده کنیم.

وی در زمینه نقل درون شهری هم گفت : توفیقی که امسال در این زمینه حاصل شد آنکه توانستیم 36 ساعت زودتر از سالهای قبل نقل درون شهری را راه اندازی کردیم و ارائه خدمت به حجاح و فراهم شدن امکان حضور آنان در مسجد الحرام اقدام خوبی بود و هم اکنون نیز 19 ایستگاه ترددی با 192 دستگاه اتوبوس به حجاج در مکه خدمات دهی می کند.

به گفته وی ، فقط طی امروز 187 هزار و 80 فرصت جابه جایی برای زائران فراهم گردید که به طور متوسط سرانه هر زائر سه بار تردد است .

 رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد : زیارت های دوره نیز برای زائران همچنان در مکه و مدینه فراهم و در حال انجام است.

۳۰ مرداد ۱۳۹۸ ۱۲:۰۴
  • اظهار نظر

میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز:
 
نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500